Sauna’s zijn er in verschillende varianten, maar twee van de meest voorkomende zijn de traditionele sauna en de infraroodsauna. Ze bieden beide warmte en ontspanning, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de traditionele en infraroodsauna.

Verschillen tussen traditionele en infraroodsauna:

Verwarmingssysteem: In een traditionele sauna wordt warmte gegenereerd door het verwarmen van lucht of stenen, en deze warmte wordt vervolgens verspreid in de ruimte. In een infraroodsauna wordt warmte gegenereerd door infrarode stralers, die directe warmte leveren aan het lichaam zonder de omringende lucht te verwarmen.

Temperatuur: Traditionele sauna’s hebben over het algemeen een hogere temperatuur, meestal tussen 70°C en 100°C. Infraroodsauna’s zijn iets milder van temperatuur, meestal tussen 45°C en 65°C. Dit maakt infraroodsauna’s vaak comfortabeler voor mensen die de intense hitte van traditionele sauna’s moeilijk verdragen.

Effect op het lichaam: In een traditionele sauna ga je zweten door de hoge luchtvochtigheid, wat kan helpen bij ontgifting. In een infraroodsauna dringen de stralen dieper door in het lichaam en kunnen ze helpen bij pijnverlichting en spierontspanning.

Tijd om op te warmen: Traditionele sauna’s hebben meer tijd nodig om op te warmen. Ze doen er gemiddeld tussen de 30 en 60 minuten over. Infraroodsauna’s zijn direct klaar voor gebruik.

De keuze tussen een traditionele sauna en een infraroodsauna hangt af van je persoonlijke voorkeur en de specifieke voordelen die je zoekt. Beide kunnen waardevolle aanvullingen zijn voor je wellness ruimte, afhankelijk van wat het beste bij je past.

Wat zijn de verschillen tussen een traditionele sauna en een infraroodsauna?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *