Aromatherapie voegt een heerlijk ontspannend element toe aan je sauna-ervaring. Het gebruik van essentiële oliën in combinatie met de warmte en vochtigheid van de sauna kan verlichting bieden voor zowel lichaam als geest.

Hier zijn enkele essentiële oliën die je kunt overwegen om je sauna-ervaring te verbeteren:

  1. Lavendelolie: Lavendel staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen. Het toevoegen van een paar druppels lavendelolie aan het water in je sauna kan helpen bij stressvermindering en bevordering van ontspanning.
  2. Eucalyptusolie: Eucalyptusolie heeft een verfrissende en verkwikkende geur. Het kan de luchtwegen openen en helpen bij het verlichten van verstopping bij verkoudheid of allergieën.
  3. Pepermuntolie: Pepermuntolie heeft een verkoelend effect en kan helpen bij het verlichten van hoofdpijn en spierpijn. Het geeft een verfrissende boost aan je sauna-ervaring.
  4. Citroenolie: Citroenolie heeft een opwekkende geur en kan helpen bij het stimuleren van de geest. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de huidconditie.
  5. Tea tree olie: Tea tree olie staat bekend om zijn antiseptische eigenschappen. Het kan helpen bij het reinigen van de huid en is ideaal voor mensen met huidaandoeningen.

Voeg een paar druppels van je favoriete essentiële olie toe aan een kom water en giet dit over de hete stenen in je sauna. Sluit je ogen, adem diep in en laat de geuren je zintuigen omarmen terwijl je ontspant in de sauna.

Let op: doe geen olie in je jacuzzi. Dit kan voor beschadigingen zorgen! Je zou natuurlijk wel een olie diffuser in je badkamer kunnen zetten waar je een van de oliën in doet.

Essentiële oliën voor een aromatherapie-ervaring in de sauna
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *